A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították.
A kukoricapelyhet vagy corn flakest a 19. században találták fel, teljesen véletlenül.
Jelentőség, hatások
A kukoricapehely kedvelt reggeli étel, ám nem mindenkinek ajánlott. Glikémiás indexe igen magas, gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyni vágyóknak nem ajánlott. Pozitívum, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Felhasználás:
Fogyassza magas rosttartalmú gabonapehellyel (pl. zabpehely, hajdinapehely) vagy olajos magokkal összekeverve, akkor lassabban emeli meg a vércukorszintet és később fog megéhezni.
Összetevők: kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1583 kJ / 373 kcal |
Zsír: |
1,3 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,3 g |
Szénhidrát: |
81,6 g |
- amelyből cukor: |
1,3 g |
Fehérje: |
8,7 g |
Só: |
0,02 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Németország.