KÉRDÉSED VAN? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL!

biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
BIO világos nádcukor 500g
BIO világos nádcukor 500g
977 Ft
  1. Cukor
  1. ALAPANYAGOK
  2. Cukor

BIO világos nádcukor 500g

BIO világos nádcukor 500g
Raktáron

Különleges íz.

Természetes eredetű cukor.

Energiaérték kj:
1 700 kJ
Energiaérték kcal:
400 kcal
Zsír:
0 g
Szénhidrát:
98 g
Fehérje:
0 g
Gluténmentes:
Igen
Bio:
Igen
Tömeg:
500 g
977 Ft
  • Részletek
Részletek

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve a nyers nádcukrot).

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Összetevők: nádcukor*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.


Felhasználása
a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).

 

Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.

 

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

 

Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 98 g
- amelyből cukor: 98 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

 

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: India.

 


Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.