A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a hajdinához és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a hajdinában természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
Elkészítés: Öntse fel a keveréket 80°C-os rizsitallal vagy vízzel, majd hagyja állni 2-3 percig. Ízesítse ízlés szerint (lekvárral, mazsolával). Felhasználható natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Összetevők: extrudált hajdina
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1521 kJ / 359 kcal |
Zsír: |
1,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
71 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
13 g |
Só: |
<0,01 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország
Hajdina származása: EU