A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a hajdinához és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a hajdinában természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: hajdina
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1563 kJ / 370 kcal |
Zsír: |
2,6 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
Szénhidrát: |
70 g |
- amelyből cukor: |
0,6 g |
Rost: |
4,9 g |
Fehérje: |
14 g |
Só: |
<0,01 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Csehország.