Összetevők: víz, búzasikér, vöröshagyma, étolaj, zabpehely, búzaliszt, só, fokhagyma, fűszerpaprika, őrölt bors.
Elkészítése: serpenyőben kevés olaj hozzáadásával megpirítjuk, végül kevés vízzel felengedjük.
Felhasználása: A magyaros ízesítésű hagymás szejtán növényi zsiradékon rövid idő alatt átsütve és kevés vízzel felöntve, fantasztikus pörkölt alapot ad, amelyet bátran fogyaszthatsz tojás nélküli nokedlivel vagy egyéb körettel.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
514 kJ / 123 kcal |
Zsír: |
3,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
7,2 g |
- amelyből cukor: |
4,9 g |
Rost: |
3,6 g |
Fehérje: |
13,3 g |
Só: |
1,2 g |
Allergének: búza,zab
Származási ország: Magyarország