A sütemények és a desszertek mindannyiunk életét megédesítik. Hogyan lehet elôsegíteni azt, hogy testünk egészségét is szolgálják, de ne kelljen a nem kívánatos „kockázatoktól és mellékhatások”-tól tartanunk? Sok betegség kialakulásához hozzájárul ugyanis a hagyományos süteményekben található fehér cukor, fehér liszt, állati zsiradék és a különféle adalékanyagok. Bár egyre többen szeretnének egészségesebben élni, az édességekről mégis nehezen mondanak le.
Könyvünk célja, hogy lehetőségeket kínáljunk a régi jól bevált receptek újjávarázsolásához.
Aki szeretné megőrízni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes tápanyagokat beiktatnia, melyeket a teljes kiőrlésű gabonalisztek, a természetes édesítők és a növényi olajok tartalmaznak.
Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra.
Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömére és egészségére.
Váradi Tibor
Tartalomjegyzék
Ajánló
A cukorfogyasztás hatásai
Hasznos tanácsok az ételkészítéshez
Áttérés a természetes táplálékokra
Kelt tészták
Narancsos kalács
Almás táska
Fánk
Bejgli
Márványos kuglóf
Bukta
Mákos kifli
Flódni
Mazsolás kalács
Burgonyás pogácsa
Leveles tészták és
házi sütemények
Köleses batyu
Leveles tészta alaprecept
Tiroli meggyes rétes
Tiroli rétes
Mézes krémes
Krémes
Hólabda
Fahéjas vagy karobos csiga
Almás-répás golyó
Baklava
Máglyarakás
Tiroli mákos rétes
Rózsa-szelet
Almás-diós kosár
Almás-lekváros szelet
Nagymama gesztenyés tekercse
Szilvás gombóc
Zserbó I.
Zserbó II.
Mandulás amarántgolyó
Kókuszgolyó
Arab metélt
Bécsi huszárcsók
Kókusztekercs
Tiramisu I.
Diós kosárka
Tiramisu II.
Raffaello-golyó
Mákos-diós szelet
Banánhab
Mákos kedvenc
Diós csók
Paradicsomos szelet
|
Torták és piskótatészták
Oroszkrém torta
Piskóta I.
Eszterházy-torta
Piskóta II.
Joghurtos torta
Piskóta III.
Répás-jázminos torta
Piskóta IV.
Epertorta
Piskóta V.
Lúdláb torta
Piskóta VI.
Desszertek
Somlói galuska
Almás lepény
Mézkaramellás körtelepény
Zabpelyhes sütemény
Kókuszos kocka
Diós-mézes tekercs
Császármorzsa
Narancsos sütemény
Kevert és gyúrt tészták
Piros gyümölcsös sütemény
Linzer (islerhez, lekváros linzerhez)
Kapros-túrós lepény
Skót szárazsütemény
Fügés-zabos sütemény
Palacsinta I, II.
Gesztenyés tallér
Mákos muffin
Almás pite
Sárgarépás tortácska
Sós tészták
„Sajtos” roló
Sós rúd
Zöldséges muffin
Fűszeres, hagymás cipócska
Gabonakolbászos hasé
Pogácsa
Magvas pogácsa
Fűszeres rudacskák
Vendégváró falatok
Angol pogácsák
Lángos
Olívás táska
Káposztás levél
Csavart kifli
|