KÉRDÉSED VAN? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL!

biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
BIO csicseriborsó 500g
BIO csicseriborsó 500g
1 326 Ft
  1. Hüvelyesek
  1. ALAPANYAGOK
  2. Hüvelyesek

BIO csicseriborsó 500g

BIO csicseriborsó 500g
Raktáron

A hummusz és a falafel alapanyaga.

Magas fehérje- és rosttartalom.

Felhasználás előtt 8-10 órára áztassa be.

Energiaérték kj:
1 523 kJ
Energiaérték kcal:
364 kcal
Zsír:
6,04 g
Szénhidrát:
60,65 g
Fehérje:
19,3 g
Gluténmentes:
Igen
Bio:
Igen
Tömeg:
500 g
1 326 Ft
  • Részletek
Részletek

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.

Jelentőség, hatások:

A csicseriborsónak a többi hüvelyeshez hasonlóan magas a fehérjetartalma (20% körül) és rosttartalma is igen jelentős, ami hozzájárul az egészséges bélműködéshez, segít teltségérzetet kialakítani. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, kalciumot, magnéziumot, vasat és szelént.

A csicseriborsót nem javasolt nyersen fogyasztani, mivel tartalmaz úgynevezett antinutritív anyagokat, amelyek gátolják más, hasznos anyagok felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége áztatással, főzéssel/sütéssel csökkenthető. Ez a puffadást okozó faktorokra is érvényes.

Felhasználás:

A csicseriborsót érdemes 8-10 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között. Minél tovább áztatjuk, a főzési idő annál jobban lecsökken (24 óra áztatás után kb. 30 perc alatt készre főzhető). Átlagos főzési ideje 1-2 óra.

A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább.

Csíráztatásra is alkalmas.

Összetevők: csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1523 kJ / 364 kcal
Zsír:                   6,04 g
- amelyből telített zsírsavak:                     0,6 g
Szénhidrát:                 60,65 g
- amelyből cukor:                   10,7 g
Rost:                   17,4 g
Fehérje:                   19,3 g
Só:                  < 0,1 g

Származási ország: Törökország.Száraz, hűvös helyen tartandó!


Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.