
Ápr
22
2025
06:39
Ápr
22
2025
06:39
Egyszemelyes Almás Morzsamüzli
Puha, gőzölgő almás töltelék a tetején fahéjas, porlós morzsával.
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 piros alma
- 1 ek olíva olaj (vagy más növényi-alapú olaj)
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1/2 tk fahéj
- egy csipet szerecsendió
- 1 ek kókuszcukor (vagy barna cukor)
Hozzávalók a morzsához:
- 2 ek BiOrganik aprószemű zab
- 2 ek liszt
- 1/2 tk fahéj
- 1 ek kókuszcukor
- 2 ek olíva olaj
Elkészítéz
- Az almát kis kockákra vágjuk és egy mikrózható tálba tesszük. Meglocsoljuk egy kis olajjal, összekeverjük és megmikrózzuk kb. 2 percig, amíg meg nem puhulnak a kockácskák.
- A még meleg almákat meghintjük a cukorral, fűszerekkel és a kukorica keményítővel, majd jól összekeverjük őket, hogy minden darabkára jusson elég.
- Egy külön tálban összekeverjük az összes morzsa hozzávalót. Az olajat hagyjuk a végére, amit majd kis adagokban öntsünk a tálba. Közben keverjük jól el a többiekkel, amíg egy nedvesebb masszát nem kapunk.
- Ez mehet is az almákra, amit még egyszer beteszünk a mikróba 3 percre. És voliá!
Feltétek:
Ha nagyon meg akarjuk spékelni a reggelinket akkor 2 evőkanál vegán fagyival vagy hideg joghurttal is felszolgálhatjuk. Én még raktam rá magvakat szokás szerint.
Jó étvágyat hozzá!
@_veganflora_