
Ápr
22
2025
06:39
Ápr
22
2025
06:39
Narancsos kuglof
A datolya édessége, a karob lágy csokoládés íze, és a narancs frissítő aromája tökéletes harmóniát alkot
Hozzávalók
- 1,5 ek Naturmind karobpor
- 6-8 db BiOrganik datolya
- 1/4 csésze (60ml) BiOrganik juharszirup
- 2 és 1/3 csésze (350 g) búzaliszt
- 1/2 csésze (120 ml) Alsan-bio margarin
- 1 csésze (240 ml) növényi tej
- 2 tk. Bioreal sütőpor
- 2 ek. vaníliapuding
- 2 tk. vaníliacukor
- 1 csipet só
- 1 narancs leve
- 1,5 ek. szárított narancshéj
- 1 tábla (100g) étcsokoládé
Elkészítés
- Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a puding port, a sót és a narancshéjat egy nagy tálban.
- Helyezzük a datolyákat az aprítóba, és turmixoljuk le a narancs levével.
- Adjuk hozzá a datolyás masszát, az olvasztott vajat, illetve a növényi tejet a lisztes keverékhez.
- Válasszuk ketté a tésztát, majd az egyik felében keverjük el a karob port.
- Vajazzuk ki a kuglóf sütőt és kanalazzuk bele a tésztát 2 rétegben.
- Süssük 180 fokon kb 45-50 percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
- Olvasszuk fel az étcsokoládét egy kevés vegán vajjal, majd öntsük a kuglóf tetejére, illetve kenjük ki a belső részét.
- Szórjuk meg a tetejét szárított narancshéjjal.
@_veganflora_