
Cukormentes fonott kalács
Hozzávalók:
-
2 csésze (280 g) Naturmind durumliszt
-
2 ek. Naturmind karobpor
-
150 g Alsan-bio margarin
-
3/4 csésze (180 ml) Soon rizstej
-
15 g friss élesztő
-
egy csipet só
Elkészítés:
-
Futtassuk fel az élesztőt a langyos növényi tejben.
-
Olvasszuk fel a margarint, majd a datyolyával együtt helyezzük az aprítógépbe és turmixoljuk le.
-
Egy nagy tálban adjuk a liszthez a sót, az élesztős növényi tejet, majd a datolyás masszát.
-
Keverjük össze alaposan, dagasszuk néhány percig, majd osszuk két egyenlő részre.
-
Gyúrjuk bele a karobport az egyik felébe, majd mindkét részt tegyük félre fél órára kelni.
-
Ha a tészták megkeltek, osszuk további 2-2 egyenlő részre, vagy 3-3-ra, attól függően, hányas fonást alkalmazunk.
-
Sodorjunk belőle hosszú csíkokat, majd fonjuk össze őket, és kenjük le növényi tejes olvasztott margarinnal
-
Hagyjuk további 15 percet kelni, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 170 fokon kb. 25-30 percig. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, takarjuk le.
@_veganflora_