KÉRDÉSED VAN? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL!

biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Vissza
Hot cross buns
Máj 26
2022
14:50
_veganflora_
_veganflora_
2022.05.26 14:50
Máj 26
2022
14:50

Hot cross buns

Célkersztben a zsömlék! Most egy édes verzióval készültünk Nektek a hétvégére. Reggelire vagy uzsonnára is könnyedén elkészíthetitek!

Hozzávalók (8 db-hoz)

• 5-6 ek. BiOrganik rizsszirup
• 3 csésze (400 g) búzaliszt
• 20 g friss élesztő
• 2,5 dl növényi tej
• 60 g vegán vaj/margarin
• 6-8 db BiOrganik aszalt datolya
• 1/2 bio citrom leve és héja
• 1 tk. vanília aroma
• 1,5 tk. fahéj
• 1/2 tk. szerecsendió
a tetejére:
• 4 ek. porcukor
• 1 ek. növényi tej

1. Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos növényi tejben.
2. Mérjük ki a lisztet egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a citromot, vanília cukrot, fahéjat és szerecsendiót.
3. Ezt követően keverjük hozzá a rizsszirupot, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztőt és a maradék növényi tejet.
4. Gyúrjuk össze a tésztát alaposan, majd tegyük félre egy órára kelni.
5. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és daraboljuk fel az aszalt datolyát.
6. Ha a tészta megkelt, adjuk hozzá a datolyát és osszuk 8-9 egyenlő darabra.
7. Gyúrjunk belőle gombócokat, és helyezzük el egyenletesen a sütőpapírral bélelt tepsibe.
8. Takarjuk le őket és hagyjuk további fél órán át kelni.
9. Keverjünk össze 1 ek. rizsszirupot egy kevés növényi tejjel, és kenjük meg vele a tészta tetejét.
10. Süssük 180 fokon kb. 25 percig (ha a tetejük túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral)
11. A díszítéshez keverjük össze a porcukrot és a növényi tejet, majd töltsük a habzsákba (vagy kivágott sarkú zacskóba) és keszítsünk el a kereszteket a sütemény tetejére.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.