Vegán túrógombóc
Egy gyerekkori kedvenc desszert vegán verizióban, a túrógombóc! Próbáld ki a VeganChef Vegaföllel, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 1/2 doboz VeganChef vegaföl
• 2 csésze (kb. 250g) Naturmind köles
• 1,5 csésze (375 ml) növényi tej
• 1/2 bio citrom leve és héja
• 4 ek. nádcukor vagy más édesítő
• 2 tk. vanilin cukor
• 1 csipet só
• 1 ek. kókuszolaj
• 1 csésze (kb. 50g) zsemlemorzsa
• porcukor a tetejére
Elkészítés:
1. Mossuk át alaposan a kölest, majd tegyük fel főni körlülbelül 4 csésze sós vízben 15 percre.
2. Ha a víz lefőtt róla, adjuk hozzá a növényi tejet, a fél citrom levét és héját, illetve édesítsük.
3. Főzzük további néhány percig, amíg újra teljesen be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát a kókuszolajon.
5. Ha a köles kihűlt, formáljunk belőle gombócokat és forgassuk meg őket a zsemlemorzsában.
6. Tálaljuk vegaföllel és porcukorral.
@_veganflora_
Reggeli? Desszert? Akár mindkettő! Próbáld ki chia pudingunkat és még az Omega3 bevitelről is gondoskodsz. Brumm!
Próbáltad már a sütőtököt brownieban? Igazi téli süti, készítésénél az alapanyagok illata az ünnepi hangulatot varázsolja a lakásba.
Megfőzni ezt a répás karfiolkrémlevest pontosan olyan, mint ahogy Hamupipőke készült a bálra: elősütni
a zöldségeket olyan, mint felölteni a gyönyörűséges estélyi ruhát. Kókusztejet éstejszínt használni olyan, mint tökhintóban utazni és a végén a kókuszchips lesz az üvegcipellő. Daliás herceget nem tudunk ígérni, de ki tudja....