Minden thai régiónak megvan a maga jellegzetes currypasztája és -étele, a piros a közép-thaiföldi - bangkoki - régió sajátja. A piros közepes erősségű (a sárga a legenyhébb, a zöld a legcsípősebb).
Összetevők: szárított piros chili 28%, citromfű, fokhagyma, mogyoróhagyma, só, kaffir lime levél, galangal, koriandermag, köménymag
A termék nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószert, vagy egyéb színezéket.
Recept 2-3 személyre:
400 ml kókusztejet 50 g vörös curry pasztával jól összekeverünk, és egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni. Körülbelül 250 gramm zöldséget és pácolt padlizsán darabokat adunk hozzá, majd együtt főzzük a szószban. Ízlés szerint fűszerezhetjük, rizzsel tálaljuk.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
509 kJ / 122 kcal |
Zsír: |
5,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
2,8 g |
Szénhidrát: |
10 g |
- amelyből cukor: |
4 g |
Fehérje: |
3,9 g |
Só: |
11,7 g |
Tárolás: Tároljuk száraz helyen, felbontás után pedig hűtőben.
Származási ország: Thaiföld