Ez a kínai káposztára emlékeztető ízű zöldség viszonylag semleges ízű, ropogós, frissítő állagú.
Adjon babcsírát a sült tésztákhoz és a zöldségekkel kevert sültekhez, levesekhez, tavaszi tekercsek töltelékéhez és salátákhoz.
A babcsíra különösen kedvelt wokban főzéshez, és a ropogós jelleg megőrzése érdekében nem sokkal a főzési idő vége előtt kell hozzáadni. A babcsíra savanyított, A- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban gazdag.
Kiemelkedő magas fehérjetartalommal a mungóbab csíra az egyik legkiválóbb húspótló, ami nagyon könnyen emészthető.
Összetevők: víz, babcsíra 48%, sav: E330 (citromsav).
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
41 kJ / 10 kcal |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
0,8 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
0,9 g |
Só: |
0,1 g |
Származási ország: Thaiföld