Az udon búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve. Ez a fajta tészta vastagabb az ugyancsak japán szoba tésztánál, fehér és rágós, ám vastagsága és keménysége régióról régióra változik Japánban.
Az udont leggyakrabban tésztalevesekben használják.
Elkészítése: helyezzük a tésztát forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Összetétele: víz, búzaliszt, só, tápióka keményítő, búza glutén, tejsav E270, E325, stabilizátor E401
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
514 kJ |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
26 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
3 g |
Só: |
130 mg |
Származási ország: Kína