Üvegtészta vagy más néven celofán tészta, celofán cérnametélt (vermicelli).
Az üvegtésztát mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Semleges íze miatt mindenhez jól illik. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem kell főzni, csak forrázni. Könnyen emészthető tészta.
Nemcsak a kínai ízeket kedvelők figyelmébe ajánljuk. Kitűnően alkalmas alacsony kalóriájú étrendek kialakításához, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Összetevők: mungó bab, zöldborsó, kukorica keményítő, víz
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
349 kcal |
Zsír: |
1 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
81 g |
Fehérje: |
27 g |
Rost: |
2 g |