A rizstészta az ázsiai konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.
Felhasználási módja változatos, íze finom és nagyon könnyű elkészíteni.
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Elkészítése: áztassa be a rizstésztát meleg vízbe kb. 30-45 percig, majd a megpuhult tésztát dobja bele forrásban lévő vízbe és főzze kb. 1 percig. Öntse le róla vizet és kész is.
Összetevők: rizsliszt, víz
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1514 kJ / 356 kcal |
Zsír: |
0,8 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,3 g |
Szénhidrát: |
80,3 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
7 g |
Só: |
0,02 g |
Származási ország: Thaiföld