
Ápr
22
2025
06:39
Ápr
22
2025
06:39
Vegán Cordon Bleu
A vegán Cordon Bleu titka a különleges alapanyagokban rejlik.
Hozzávalók (4 szelethez)
- 3/4 csésze (90 g) Naturmind búzasikér
- 4 ek. (60 ml) BiOrganik tamari szójaszósz
- 1 csésze (160 g) főtt csicseriborsó
- 1/3 csésze (80 ml) növényi tej
- 4 ek. (60 ml) tahini szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 tk. só
- 1/2 tk. bors
A töltelékhez:
- 1/2 csomag VeganChef vegán tömb (vegán sajt)
- 4 szelet növényi “sonka”
A bundához:
- 1,5 csésze (150 g) Naturmind panírmorzsa
- 8 ek. (80 g) VeganChef vegán omelette por
- 1,5 csésze (325 ml) víz
- 2 ek. (20 g) olívaolaj
Elkészítés
- Daráljuk le az aprítóban a főtt csicseriborsót a fokhagymával és növényi tejjel, majd adjuk hozzá a tamari szójaszószt és a tahinit.
- Egy nagy tálban keverjük össze a búzasikért a fűszerpaprikával, sóval és borssal.
Öntsük a csicseriborsós masszát a fűszeres búzasikérhez, és gyúrjuk össze, amíg egy rugalmas, egynemű tésztát nem kapunk. - Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk négy egyenlő részre.
- Helyezzünk minden rész közepére egy-egy szelet növényi “sonkát” és egy kis darab növényi “sajtot”.
- Hajtsuk össze a szeleteket, és jól zárjuk le a széleket.Keverjük össze a vegán omelette port, a vizet és az olívaolajat.
- Forgassuk meg a megtöltött szeleteket először a vegán omlette masszában, majd alaposan hempergessük meg a panírmorzsában.
- Melegítsünk fel egy serpenyőben olajat, és süssük aranybarnára a szeletek mindkét oldalát, vagy süssük őket air fryerben, ha olajmentesen szeretnénk elkészíteni.
- Tálaljuk frissen, salátával és burgonyapürével vagy más körettel.
@_veganflora_