KÉRDÉSED VAN? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL!

biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Vissza
Áfonyás-diós zabkása kendermag proteinnel
Márc 01
2023
10:34
porridgenius
porridgenius
2023.03.01 10:34
Márc 01
2023
10:34

Áfonyás-diós zabkása kendermag proteinnel

Egy ütős kása recept fehérjével megturbózva, nem csak sportolóknak! Vegán összetevőkből, hogy jól induljon a nap!

Hozzávalók:
45 g nagyszemű zab
150 ml forró víz
1 csipet só
2 ek BiOrganik kendermag protein por
5 ek hideg víz
1 marék dió
1 marék fagyasztott vagy friss áfonya
1 tk fahéj
Juharszirup

 

Elkészítés:

  1. Este, a zabszemeket öntsük fel 150 ml forró vízzel, fedjük le, és rakjuk be a hűtőbe vagy hagyjuk a konyha pulton egy éjszakára. A zabszemek reggelre megszívják magukat vízzel, így könnyebben emészthetők lesznek és gyorsabban meg is főnek, egy krémes állagot eredményezve.
  2. Reggel a beáztatott zabot öntsük bele egy lábosba, adjuk hozzá a csipet sót és kezdjük el melegíteni közepes hőfokon.
  3. Eközben a kendermag protein port öntsük fel a hideg vízzel és keverjük jól el, míg egy homogén, enyhén folyós állagú pasztát nem kapunk. Nyugodtan adjunk hozzá még egy kis vizet, hogyha azt látjuk, hogy a por nem keveredett el teljesen. De inkább apránként adagoljuk, nehogy túl vizes legyen tőle a kásánk. A protein pasztát öntsük hozzá a zabhoz és jól keverjük el. Ha szükségesnek érezzük, adjunk hozzá egy kis növényi tejet.
  4. Amikor a protein por jól elvegyült a zabkásával, hozzáadhatjuk az áfonyákat (Figyelem, a fagyasztott áfonya sok vizet ereszt!), a diót és a fahéjat. Főzzük a kását pár percen keresztül, amíg besűrűsödik (vagy azt az állagot nem kapjuk, amit legjobban szeretünk). Én a legvégén szoktam édesíteni a kását, amikor az összes íz összeért benne és a textúra is tökéletes.

Díszítés:
A kendermag protein por sötét színe első ránézésre szokatlan lehet, ezért úgy döntöttem, hogy a csillagos égbolttal fogom feldíszíteni, A távoli csillagokat fehér szezámmaggal és fehér cukor dekorációval formáztam meg, míg a közelieket pirítatlan tökmagokból raktam ki. Szabadon rakj rá még több gyümölcsöt, magvakat, vagy mogyoróvajat, ha van kedved, hogy még táplálóbb reggeli legyen belőle. ;)

 

                  

 

@porridgenius

Dec 26
Áfonyás citromkenyér
Dec 26
Áfonyás citromkenyér

Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)

Részletek
Okt 24
Áfonyás Sajttorta
Okt 24
Áfonyás Sajttorta

Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!

Részletek
Márc 01
Top 5 mítosz a fehérjével kapcsolatosan
Márc 01
Top 5 mítosz a fehérjével kapcsolatosan

Avagy, amit érdemes átgondolnod róla, ha szeretnél még egészségesebben étkezni.

Részletek
Febr 28
A Szakértő Válaszol - FEBRUÁR
Febr 28
A Szakértő Válaszol - FEBRUÁR

- Lehet-e vegán egy gyerek?
- A rostfogyasztás szabályai.

Részletek
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
  • BLOG
    BLOG
    • BLOG
    • RECEPTEK
    • A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.