
Citromos köles különlegesség
De hívhatjuk, vegán krémtúró utánzatnak is. A krémtúró mindig is a gyengém volt. Palacsintához, magában, gyümölccsel, zabkása feltétként, bárhogyan örömmel elfogyasztottam. De környezet- és tápanyag tudatosan élve sem kell lemondani az élvezetekről. ;) Így született meg ez a recept, melyet egy barátnőm inspirált.
Hozzávalók:
-
150 g BiOrganik köles
-
300 ml víz
-
100 ml zsíros kókusztej / kókuszkrém
-
1/2 kicsi citrom reszelt héja
-
1/2 kicsi citrom leve
-
1 tk vanília kivonat vagy por
Elkészítés:
-
Alaposan mossuk meg a kölest majd a vízzel együtt kezdjük el melegíteni. Amikor a víz zubogni kezd, vegyük alacsonyra a hőfokot és fedővel főzzük 15-20 percig (amíg a köles megpuhul és az összes folyadékot magába nem szívja).
-
Eközben öntsük össze az összes többi hozzávalót.
-
Amikor a köles elkészült, adjuk hozzá a keveréket. A hűtőben hagyjuk lehűlni és hidegen tálaljuk friss gyümölcsökkel, palacsinta töltelékként, vagy akár egymagában.
@porridgenius

A hetet is szintén egy citromos recepttel zárjuk! BIO citromból sosem elég!

Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)

A citrom mint immunerősítő, most a reggeli kásánkat ízesíti. Ne feledjétek! Csak bio citrom héját használjátok!

Zsírégetés a nyári hónapokban
Vegán krémtúró utánzat, amit akár palacsinta töltetléknek is használhatsz!