biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • CIKKEK / RECEPTEK
    • CIKKEK
    • RECEPTEK
    • Nyeremény.Játék
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • Széchenyi Terv Plusz
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • Környezet.Védelem.
    • Hűtős Kiszállítás
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
    • Hatékonyságnövelés munkahelyi képzések által
Vissza
Aranygaluska
Júl 01
2023
09:34
_veganflora_
_veganflora_
2023.07.01 09:34
Júl 01
2023
09:34

Aranygaluska

Egy régi gyerekkori kedvenc végre vegán verzióban! Aranygaluska vanília sodóval, kihagyhatatlan finomság! 

Hozzávalók:

  • 3 csésze (410g) Naturmind durumliszt
  • 50g Alsan-bio margarin
  • 3/4 csésze (190ml) növényi tej Soon rizsital
  • 20g friss élesztő
  • 4-5 ek. nádcukor bio világos
  • egy csipet Himalaya fehér só
  • 1 csésze darált dió

Hozzávalók az öntethez:

  • 1 csomag (40g) vaníliapuding vagy készen Sojade vaníliás desszert
  • 1 és 2/3 csésze (kb 400ml) növényi tej Soon rizsital
  • 15g Alsan-bio margarin
  • 3 ek. nádcukor bio világos

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a növényi tejet (ne legyen túl forró), és futtassuk fel benne az élesztőt.
  2. Amíg felfut, egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint.
  3. Keverjük hozzá az élesztős növényi tejet, majd gyúrjuk össze alaposan.
  4. Fedjük le konyharuhával, és tegyük félre kelni körülbelül 30 percre.
  5. Vajazzunk ki egy magasabb falú, kisebb méretű tepsit (ez lehet tortaforma, jénai- vagy kerámiatál)
  6. Ha a tészta megkelt, formájunk belőle gombócokat, majd forgassuk meg őket a darált dióban.
  7. Helyezzük el a gombócokat a tepsiben. Hagyjunk ki köztük egy kevés helyet, hogy kelés után elférjenek.
  8. Kenjük le őket margarinnal, szórjuk meg a maradék dióval, majd letakarva kelesszük további 30 percig.
  9. Süssük 30 percig 150 fokos, előmelegített sütőben. Ha közben nagyon pirulna a teteje takarjuk le sütőpapírral.
  10. A vaníliás öntethez tegyük fel egy fazékban a növényi tej nagyrészét melegedni, egy keveset pedig hagyjunk meg a csésze alján. Keverjük el benne csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd öntsük a fazékba.
  11. Folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, amíg besűrűsödik, majd adjuk hozzá a margarint.
  12. Tálaláskor öntsük az aranygaluska tetejére.

 

 

                  

 

 

@_veganflora_

Márc 19
Tiramisu chia puding
Márc 19
Tiramisu chia puding

Reggeli vagy desszert? 

Részletek
Dec 26
Áfonyás citromkenyér
Dec 26
Áfonyás citromkenyér

Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)

Részletek
Máj 02
Babkrémes miniszendvicsek
Máj 02
Babkrémes miniszendvicsek

Mungóbabot leginkább csíráztatni szoktuk, de isteni pástétomot is készíthetünk belőle. 

Részletek
Jún 08
Nyári mozgásformák, szuper  egészséges nasik és hűsítők
Jún 08
Nyári mozgásformák, szuper egészséges nasik és hűsítők

Zsírégetés a nyári hónapokban

Részletek
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • FIZETÉSI INFORMÁCIÓK
  • SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
  • Telephelyünkön személyes vásárlás nem lehetséges!

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • Elérhetőségek
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

  • youtube.com

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • CIKKEK / RECEPTEK
    CIKKEK / RECEPTEK
    • CIKKEK
    • RECEPTEK
    • Nyeremény.Játék
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • Széchenyi Terv Plusz
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • Környezet.Védelem.
    • Hűtős Kiszállítás
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
    • Hatékonyságnövelés munkahelyi képzések által
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.