
Uborka tekercs
Ezek az uborka tekercsek jól mutatnak egy hidegtálon és egy uzsonnásdobozban is. Pedig egy szempillantás alatt elkészíthetők, így ezt a receptet nyugodtan vedd elő, amikor váratlan vendégek jönnek, amikor 5 perc alatt kell valamit csomagolni a gyereknek vagy amikor magadat lepnéd meg valami finomsággal.
Hozzávalók (kb. 10 tekercshez):
• 1/2 doboz VeganChef körözöttes szendvicskrém
• 1 db kígyóuborka
• 1 db kisebb répa
• 1 db kisebb avokádó
• 2 tk. fekete szezámmag
• friss kapor
• só
Elkészítés:
1. Szeleteljük fel hosszában az uborkát késsel vagy zöldségszeletelővel. 2.Tisztítsuk meg a répát majd vágjuk rövid hasábokra az avokádóval együtt.
3. Kenjük meg az uborkacsíkokat körözöttes szendvicskrémmel.
4. Helyezzünk rá néhány répa és avokádó hasábot, majd tekerjük fel. A rögzítéshez átszúrhatjuk a tekercseket 1-1 fa pálcikával.
5. Végül szórjuk meg friss kaporral és szezámmaggal.