
Zöldbabos burgonyasaláta
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 2 ek. Veganchef Veganéz
• 12-15 db kis sárga burgonya
• 200 g zöldbab
• 1 fej lilahagyma
• 2 ek. Naturmind sörélesztőpehely
• 1 tk. rozmaring
• 1 ek. friss vagy szárított petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma vagy 1 tk. fokhagymapor
• 1/2 tk. bors
• só ízlést szerint
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg alaposan a burgonyát, majd vágjuk ketté és tegyük fel főni sós vízben kb. 25 percre.
2. Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldbabot, majd szintén főzzük meg kb. 15 perc alatt.
3. Ha elkészültek, hűtsük le őket és helyezzük a salátás tálba.
4. Szeleteljük fel a lilahagymát, majd a veganézzel és a sörélesztőpehellyel együtt adjuk a salátához.
5. Fűszerezzük rozmaringgal, petrezselyemmel, fokhagymával és sózzuk, borsozzuk.
6. Tálalás előtt hagyjuk néhány órát állni a hűtőben.
Uncsi a zöldbabfőzi? A zöldbabból nem csak főzeléket, hanem ezt a remek salátát is elkészítheted. A saláta szó ne tévesszen meg, ez egy laktató kombó, főétkezésnek is elmegy!