biorganik.hu

+36-1/210-9114

biorganik.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VITAMINOK 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • CIKKEK / RECEPTEK
    • CIKKEK
    • RECEPTEK
    • Nyeremény.Játék
  • RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • Széchenyi Terv Plusz
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • Környezet.Védelem.
    • Hűtős Kiszállítás
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
    • Hatékonyságnövelés munkahelyi képzések által
Vissza
Quinoa tál retekcsírával
Máj 10
2023
09:34
_veganflora_
_veganflora_
2023.05.10 09:34
Máj 10
2023
09:34

Quinoa tál retekcsírával

A quinoa és a csicseriborsó sok fehérjét tartalmaz, így edzés napokon kiváló ebéd megoldás is lehet akár!

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1/2 csésze (kb. 100g) Naturmind quinoa
  • 3/4 csésze (kb. 120g) Biorganik csicseriborsó
  • 3 ek. Naturmind retekmag
  • 1 ek. Biorganik fekete szezámmag
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1/2 avokádó
  • pár szem koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek. olívaolaj
  • 1 tk. füstölt paprika
  • só, bors ízlés szerint

 

Csíráztatás:

tipp: használd a Konyhakert csíráztatónkat, azzal könnyebb.

  1. Áztassuk be a retekmagokat egy éjszakára.
  2. Öntsük le róluk a vizet, majd tegyük sötét helyre.
  3. Naponta kétszer öblítsük át őket (például reggel és este).
  4. A magok 3-4 nap elteltével csíráznak ki.

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a csicseriborsót minimum 12 órára legalább háromszoros vízmennyiségben.
  2. Áztatás után főzzük sós vízben kb. 1-1,5 órán át.
  3. Ha megfőtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a tört fokhagymát, olívaolajat, füstölt paprikát, sót és borsot.
  4. Pirítsuk ropogósra egy serpenyőben vagy sütőben kb. 20 perc alatt.
  5. Amíg a csicseriborsó sül, mossuk át a quinoát, és főzzük sós vízben kb. 15 percig, fedővel letakarva.
  6. Mossuk meg a zöldségeket, a répát hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre.
  7. Sózzuk meg a csíkokat, majd készítsünk belőlük tekercseket.
  8. Törjük össze a fél avokádót egy villa segítségével, majd sózzuk, borsozzuk.
  9. Állítsuk össze a tálat a quinoából, sült csicseriborsóból, zöldségtekercsekből, koktélparadicsomból, avokádó krémből és retekcsírából, majd szórjuk meg fekete szezámmaggal.

 

                  

 

 

@_veganflora_

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • FIZETÉSI INFORMÁCIÓK
  • SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
  • Telephelyünkön személyes vásárlás nem lehetséges!

Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • Elérhetőségek
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

  • youtube.com

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VITAMINOK 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • CIKKEK / RECEPTEK
    CIKKEK / RECEPTEK
    • CIKKEK
    • RECEPTEK
    • Nyeremény.Játék
  • RÓLUNK
    RÓLUNK
    • RÓLUNK
    • Széchenyi Terv Plusz
    • BiOrganik MINŐSÉG
    • Környezet.Védelem.
    • Hűtős Kiszállítás
    • ÁLLÁSLEHETŐSÉG
    • Hatékonyságnövelés munkahelyi képzések által
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.