
Sós karamellás fagyi
Sós karamellás fagyi recept ????⛱☀️
Hozzávalók:
• Naturmind gm. fagylalt tölcsér
• 3 dl sűrített kókusztej
• 1,5 dl kókusztej
• 60 g kesudió
• agavé szirup ízlés szerint
• 1 tk. vaníliacukor
• 50 g nádcukor
• 20 g vegán vaj
• só
1. Áztassuk be a kesudiót minimum 4 órára.
2. Helyezzük a turmixgépbe 2,5 dl sűrített és 1,5 sima kókusztejjel együtt. Adjunk hozzá agavé szirupot ízlés szerint, majd turmixoljuk össze.
3. Öntsük egy tálba a masszát, és tegyük a fagyasztóba vagy a fagylaltgépbe.
4. A karamellszószhoz melegítsük addig a nádcukrot, amíg barna sziruppá nem válik, majd folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a vegán vajat és 0,5 dl sűrített kókusztejet.
5. Hagyjuk kicsit dermedni. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá egy kevés kókusztejet.
6. Ha elkészült, öntsük a félig megdermedt fagyira, majd fagyasszuk még néhány órán
át.
7. Amint elérte a megfelelő állagot, kanalazzuk a tölcsérekbe. A tetejére önthetünk még karamellszószt, illetve én egy kis tört mandulát szórtam rá.